Energiebesparen in de woningbouw

woningbouwEnergiebesparen nodig?
Wij hebben in Nederland op dit moment ruim 7 miljoen woningen. Deze verbruiken 24% van het totale elektriciteitsgebruik en 20% van het totale gasverbruik in Nederland. Dat is 26,2 miljard kWh en 10,4 miljard kubieke meter gas per jaar! (cijfers 2010). Met het gegeven dat ruim 70% van de woningen in Nederland onvoldoende geïsoleerd is, is energiebesparen niet alleen nodig, maar ook haalbaar.

Veel energieverbruik gaat verloren, niet omdat u dat wilt, maar meestal omdat men niet weet waar energie efficiënt wordt toegepast en waar het wordt verspild.

Tolsum Energie Advies brengt juist dat in beeld:

“Het is mijn passie om een helder, onafhankelijk en goed doorgerekend advies te kunnen overhandigen. Niet alleen een standaard advies, maar een advies op maat waar u als klant centraal staat.”

 

Bewustwordingenergie in de buurt

Energie besparen begint bij bewustwording. Inzicht in uw energierekening resulteert al gauw in een paar procent winst, gewoon omdat u er bewuster mee omgaat. Het beleven van deze besparing zet aan tot nog meer drang naar energie besparen.

Tolsum Energie Advies heeft een tool ontwikkeld waarmee u eenvoudig uw energieverbruik kunt vergelijken met het verbruik in uw eigen buurt. “ Energie in de Buurt”
Een voorbeeld van energie in de buurt vindt u hier: energie in de buurt – franekeradeel

Vraag nu >> hier >> uw overzicht kosteloos aan.

 

energielabel

energielabel

Voor het maken van het Energie Prestatie Certificaat (energielabel) voor woningen ben ik als EPA-adviseur gecertificeerd conform de BRL 9500 deel 1 Energieprestatiecertificaat, bestaande woningen. Daarnaast werk ik met gecertificeerde software waarmee de Energie-Index van uw woning berekend kan worden.
De Energie-Index bepaalt het energielabel van uw woning. Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd. De Energie Index is gebleven, maar het energielabel is sterk vereenvoudigd

 

EPA-maatwerkadvies

Het energielabel voor woningen is een wettelijk verplicht label, dat aanwezig moet zijn bij de bouw, verkoop of verhuur woningen. Heeft u een minder goed energielabel? geen probleem.
Naast een energielabel kan ik u ook voorzien van een EPA maatwerkadvies.

Het EPA maatwerkadvies geeft in heldere en overzichtelijke stappen weer hoe u de energetische prestatie van uw woning kunt verbeteren, dat kan u een aanzienlijke besparing op uw energiekosten opleveren. U staat versteld van de mogelijkheden voor uw woning. Vaak kan met een kleine investering al een grote besparing gerealiseerd worden.

 

Subsidies

Vanaf 1 november 2013 is er de Friese energiepremie voor particuliere woningeigenaren. Huizenbezitters kunnen tot maximaal € 2.800 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. De woning moet minimaal één jaar oud zijn en minimaal één jaar bewoond.
Investeren in energiebesparende maatregelen betekent een lagere energierekening, een hoger wooncomfort en een bijdrage aan het milieu.
>> lees verder >>

Duurzaamheidslening

De nodige investering is niet voor iedereen zomaar op te hoesten. Ook al is de besparing direct in de portemonnaie voelbaar, de eerste stap is soms lastig.
Juist voor deze gevallen hebben de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe een duurzaamheidslening beschikbaar gesteld. U kunt hier voor een zeer lage rente tot een maximum van €15.000,- lenen. >>kijk hier voor de mogelijkheden>>