voorlopig energielabel

Op 1 januari 2015 kregen alle huiseigenaren die nog geen energielabel bezitten een voorlopig energielabel thuis gestuurd. Gebaseerd op bouwjaar en type woning, geeft dit label aan hoe energiezuinig uw huis is. Dit voorlopig energielabel is inmiddels komen te vervallen. Vanaf 1 januari 2021 moet voor elk gebouw een berekend energielabel op basis van de NTA8800 norm worden vastgesteld.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Wanneer u een energielabel voor uw woning wenst kunt u een afspraak maken met een erkend adviseur. Tolsum Energie Advies kan voor u het label verzorgen. De adviseur komt bij u thuis en heeft afhankelijk van het type woning een aantal uur nodig om de energetische kenmerken op te nemen en in te meten. Daarna wordt het geheel op kantoor uitgewerkt en ingevoerd in een softwarepakket. Dit pakket berekent het energielabel waarna het geregistreerd wordt in de landelijke database van de RVO.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het energielabel is afhankelijk van de grootte van de woning en woningtype. Om die reden is er een onderverdeling in woningtype gemaakt in vrijstaand, 2-onder-1-kap/hoekwoning, rijwoning tussen en appartement.